Стрељаштвo све популарније у Лазаревцу

Неколико јуниора и пионира су се већ окитили медаљама са државних првенстава, а јуниор Стефан Тодоровић је прошле године у дисциплини малокалибарски пиштољ у јуниорској конкуренцији освојио прво место на државном првенству у А класи, а Дарко Лазић у дисциплини МК пиштољ освојио бронзану медаљу.

Александар Живановић је државни рекордер за јуниоре у дисциплини ваздушни пиштољ за јуниоре резултатом 195,7.

У екипној конкуренцији су јуниорски прваци Србије за 2015. годину у дисциплини МК пушка.

“Радује ме што сваки дан имамо нове чланове јер само добрим резултатима можемо привући нове чланове. Сада је наша стрељана већ мала али нас то и радује јер смо показали да упорним радом и правим одабиром можемо стићи и до најбољих резултата у држави”, каже Ратомир Радуловић који је већ пуних 20 година у клубу.

Јелена Живановић је некада наступала за СК Милиционар и била на прагу репрезентацији тадашње СР Југославије.

“Љубав према стрељаштву сам наследила од оца који је дуго био у стељаштву. После његове преране смрти одлучила сам се да се посветим раду са млађим селекцијама и морам бити задовољна јер су пионири у дисциплини ваздушна пушка били државни прваци. Има талентоване деце, али до медаља је потребно пуно рада и упорности, није лако али награда стиже са такмичења када се донесе медаља”, каже Јелена Живановић.

У клубу истичу велики рад председника Александра Радосављевића који се труди да обезбеди не мала средства за опрему муницију и пушке и пиштоље.

Сво заинтересовани, нови чланови, могу се јавити у стрељану свако вече после 20 часова. Стрељана се налази у оквиру старе хале СРЦ Колубара.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *