Скупштина ГО Лазаревац формирала Савет за борбу против корупције

Одборници су усвојили  Предлог Одлуке о допунама Пословника  Скупштине ГО Лазаревац, Предлог одлуке о Управи ГО Лазаревац, ПО о измени Одлуке о општинском правобранилаштву , ПО о накнадама и другим  примањима изабраних, именованих и  постављених лица, Извештај о Извршењу буџета ГО Лазаревац за период 01.01.2016 – 30.09.2016. године, давање сагласности на измене и допуне Програма пословања ЈП Стубо Ровни, Предлог решења о утврђивању назива улице у МЗ  Душан Петровић Шане, Предлог програма чишћења снега и леда са путева и улица и друге.

Након седенице новинарима се обратио председник Скупштине Томислав Рикановић.

„Данас се пред одборницима нашло 25 тачака од којих се о 15 разматрало по скраћеном поступку. Те тачке су се односиле на разрешење и постављење чланова управних и надзорних одбора установа Дома културе, Првог приградског позоришта и Туристичке организације. У току седнице најопсежнија расправа се повела на Предлог одлуке о Управи ГО Лазаревац за коју су по први пут од консатитуисања овог општинског сазива поднета и два амандмана од стране одборника Демократске странке. Након дискусије, ти амандмани су повучени. На једној од наредних седница посебно ће се дискутовати о ЈП Дирекцији која је била предмет расправе. Чека се сагласност Града, односно Републике и онда ћемо заказати посебну седницу Скупштине на којој ће се распарављати о Дирекцији. Уколико то не стигне у наредних десетак дана онда можемо очекивати да ће се о њој расправљати приликом усвајања буџета за наредну годину“.

„Оно што бих ја посебно издвојио“, каже Рикановић , „јесте формирање Савета за борбу против корупције. Морам да истакнем да нису све политичке партије и Удружења делегирали своје чланове у тај Савет, али ће се можда накнадно укључити у рад , јер је то један од најбитнијих савета у Скупштини ГО Лазаревац“.

На шестој седници усвојен је Извештај о извршењу буџета општине за првих девет месеци ове године. 

„Предлог Програма за чишћење снега и леда за период 2016 -2017. године усвојен је на данашњој седници али и да није, штаб је формиран и он функционише од новембра до краја марта, тако да наши суграћани у сваком случају не би испаштали у случају да је дошло до неких  снежних падавина“, рекао је Рикановић.

До краја месеца очекују се још две седнице Скупштине, од којих би једна требала да буде посвећена ЈП „Дирекција“ и она би могла бити одржана у наредних десетак дана, а друга која се односи на усвајање буџета ГО Лазаревац која се очекује до краја децембра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *