Сјајно сребро за лајковачке средњошколце

Ученици четири најбоље средње школе из сремског, мачванског, колубарског и београдског округа, борили су се за пласман на републичко такмичење, које ће за неколико седмица бити одржано у Караташу, а представник колубарског округа на овом турниру, била је лајковачка средња школа “17. септембар”.

“Прошле недеље смо освојили окружно такмичење у Ваљеву, на коме су, поред нас, учествовале екипе из Мионице и Ваљева. У првој утакмици смо победили екипу Ваљевске гимназије са 1:0, а против Мионице смо одиграли нерешено 3:3, али то нам је било довољно да освојимо окружно такмичење и да данас играмо и будемо домаћини овог турнира. Оно што данас очекујем је фер и коректна борба и залагање мојих ђака”, рекао је, пред сам почетак такмичења, Огњен Несторовић, професор физичког и тренер мушке фудбалске секције у СШ “17. септембар”.

Након жреба најпре су, у првом полуфиналном мечу, копља укрстили ученици Гимназије из Инђије и Друге економске школе из Београда. У овом мечу заслужену победу однела је најбоља екипа сремског округа резултатом 6:2, а након тога су лајковачки средњошколци пласман у финале овог турнира обезбедили убедљивом победом од 5:0 над вршњацима из Љубовије (СШ “Вук Караџић”). Ипак, последњи степеник на путу до пласмана на републичко такмичење, фудбалери СШ “17. септембар” нису успели да пређу пошто су гимназијалци из Инђије у финалу показали више и славили са 3:0. И поред тога што нису успели да забележе победу у овом мечу, лајковачки средњошколци свакако заслужују све честитке за досадашње успехе, за залагање и титулу вицешампиона на Међуокружном такмичењу у малом фудбалу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *