Репрезентативац Алекса Марковић – Жао ми је што ме мој град не признаје

Одавно је познато да је Лазаревац град спорта и сјајних појединаца који су пронели славу рударског града широм света, почев од фудбалера (Милосављевића, Ђурђевића, Васиљевића, Чадиковског, Андрића, Вукића, Мартиновића), кошаркаша (Стефана Бирчевића, Душана Стевановића), рукометаша (Данијела Анђелковића, Милана Вукићевића, Душана Ненадића, Славољуба Митровић), па све до младих боксера међу којима се налази и двадесеттрогодишњи Алекса Марковић, који иза себе има преко 30 наступа за све узрасте националне селекције Србије.

Био је омладински и сениорски првак Србије, а боксерску каријеру започео је у БК „Лазаревац“ о чему каже: „Остаје жал што наш клуб није наставио са радом, јер смо имали пет наших сјајних такмичара и били један од најбољих клубова у Србији. У Србији сам наступао за два Металца из Краљева и Ваљева, а сада сам члан Радничког са Црвеног Крста“.

Говорећи о томе за чим жали, Марковић каже: „Жао ми је што у свом родном граду нисам признат као спортиста, а наступао сам на светском првенству што је успех Србије и што сам морао да свој спортски хлеб зарађујем ван Лазаревца, а да тај новац трошим у њему. Не кријем да ми је жеља да се сви лазаревачки успешни боксери поново окупе и уверен сам да би имали велике шансе да освојимо и титулу дражавног првака. Већ пет година сам стандардни репрезентативац Србије и предамном су велика искушења и увек кажем – Бог за сваког од нас има свој пут“.

Марковић истиче да се нада да ће бити учесник наредних Олимпијских игара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *