Гостујућа изложба слика „Надежда и савременици“ у Лазаревцу

Модерна галерија Центра за културу Лазаревац представиће гостујућу изложбу слика „Надежда и савременици“, избор из збирке Уметничке галерије „Надежда Петровић“ из Чачка.

Избор дела приредила је Мирјана Рацковић, кустос и музејски саветник Уметничке галерије „Надежда Петровић“. Изложба која ће моћи да се погледа од четвртка 27. августа реализује се у оквиру манифестације „Лепини дани“, посвећене годишњици рођења легаторке Модерне галерије Лепосаве Лепе Перовић.

На изложби ће бити приказан избор од 30 слика Надежде Петровић и њених савременика, уметника школованих махом у Минхену и Паризу, најрепрезентативнијих представника наше модерне уметности у првој половини 20. века: Николе Бешевића, Бете Вукановић, Живорада Настасијевића, Васе Поморишца, Саве Шумановића, Милице Чађевић, Драгана Ћирковића и других аутора.

Изложба ће моћи да се погледа уз поштовање епидемиолошких мера заштита, обавезно ношење заштитиних маски и уз физичку дистанцу до 24. септембра. Реализацију изложбе подржало је Министарство културе и информисање републике Србије.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *