Прослава „дупле круне“ ОК Железничар Лајковац

Традиционално „Плаво вече“ Одбојкашког клуба Железничар одржано је у знаку фантастичног успеха, највећег у историји лајковачког спорта – освајања титуле првака државе и трофеја Купа Србије. Уз руководство клуба, стручни штаб и комплетан састав који је донео „дуплу круну“, у хотелу „Лајковац“ окупили су се представници Општине, Одбојкашког савеза Србије, спонзори и пријатељи клуба. Приказан је кратак филм о стварању „великог клуба из малог града“,  с посебним освртом на успехе у последње две сезоне: освајање Купа Србије 2017/18 и 2018/19. и шампионске титуле у сезони 2018/19. Наравно, у центру пажње биле су одбојкашице и стручни штаб, појединачно представљени уз громогласне аплаузе.

Присутнима су се обратили почасни председник клуба књижевник Радован Бели Марковић, председник општине Лајковац Андрија Живковић, шеф стручног штаба Мирјана Мусулин, капитен Ивана Лазаревић, уредник спортског програма РТС-а Зоран Марковић, а у име спонзора директор пиротског „Тигра“ Владимир Илић. Свечаности је у име Одбојкашког савеза Србије присуствовао генерални секретар Иван Кнежевић. Сазнали смо да је финале Купа Србије одиграно у Лајковцу у ТВ преносу РТС-а пратило милион људи, а одлучујућу утакмицу за титулу у Старој Пазови 1,1 милион.

Човек који такође проноси славу Лајковца, а велики је љубитељ одбојке, познати српски књижевник Радован Бели Марковић између осталог је рекао: „Спорт је бесцен благо ове земље, а наше три пута окруњене краљице, школоване, прелепе и људски стасале заслужују дубок наклон свих честитих људи. Најлепшим словима исписале су спортске странице историје Лајковца и све Колубаре.“ Андрија

Живковић је, честитајући одбојкашицама, подсетио да је један шампион пре 11 година имао визију да Лајковац може постати град одбојке, мислећи на привредника Живорада Лазаревића. Дугогодишњи капитен тима, Лајковчанка Ивана Лазаревић, захвалила се свима што су заједно са одбојкашицама исписали део историје и нада се да ће клуб у наредним годинама бити још бољи.

Најдирљивији тренутак био је када је водитељка Зорана Коршош Николић прочитала писмо дечака Зао Чуна из Кине, који је везан за инвалидска колица. Чун прати утакмице Железничара преко интернета, велики је фан лајковачког клуба и пожелео је дрес са потписима свих одбојкашица. Капитен Ивана Лазаревић показала је дрес који ће посредством кинеске амбасаде бити прослеђен дечаку Зао Чуну. Уручене су захвалнице свима који су дали подршку клубу на путу великог успеха: од Општине Лајковац, преко донатора и спонзора до медија.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *