Помоћи клубовима да створе нове врхунске спортисте

У склопу велике хале су затворени базен, теретана, две хале. Од недавно директор СРЦ “Колубара” jе Миодраг Симић некадашњи кошаркаш ваљевског “Металца” коjи jе унео доста новина у рад центра.

Овог лета на отвореном базену и jезеру Очага дневно jе било и по неколико хиљада Лазаревчана и путника намерника коjи су jбарском магистралом кренули пут црногорског приморjа.

Шта можете рећи о сезони коjа jе иза нас?

“Пуна два месеца су биле велике врућине, али могу рећи да смо сезону одрадили на наjбољи начин jер ни jедног дана ниjе било застоjа у раду и сви корисници су задовољно напуштали наш базен и jезеро. Очага jе природно jезеро коjе jе прелепо и многи Београђани су лето провели на нашем jезеру чиjа jе вода чиста jер се два пута недељно контролише. Сигурно смо и наjjефтиниjи у Србиjи – цена карата на отвореном базену jе 50 динара за ђаке и 100 за одрасле, а на jезеру Очага улаз jе бесплатан. На томе морамо захвалити и руководству РБ “Колубара” под чиjим смо окриљем.”

Шта броjни спортисти могу очекивати од нове сезоне?

“Лазаревац jе град спорта. jма преко 100 спортских клубова са близу 5000 регистрованих играча. Ниjе лако обезбедити свима термине jер у преподневним сатима наше обjекте користе основне и средње школе. Сви корисници мораjу поштовати кућни ред. Наравно да ћу се потрудити да обезбедимо довољно термина за сениорске селекциjе, али моjа jе жеља да термине добиjу и клубови коjи на прави начин раде са млађим селекциjама. Важно jе помоћи клубовима да створе неке нове врхунске спортисте, а Лазаревац има доста кандидата. У кошарци наjвише су досегли Душан Стевановић и Стефан Бирчевић, у рукомету Даниjел Анђелковић, Милан Вучићевић, Славољуб Митровић. Доста девоjака су успешне кариjере направиле у одбоjци. Дуг jе процес да би се створио врхунски спортиста, а заjедничким снагама ћемо лакше изнедрити неке нове спортисте коjи ће стићи и до дреса националних селекциjа.”, речи су Миодрага Симића директора СРЦ “Колубара”.

У Лазаревцу jе одржано доста спортских приредби у великоj хали коjа jе изграђена jош 1985. године, а и даље jе у перфектном стању. Још ни jедна столица ниjе поломљена нити jе запаљена цигарета. Неколико пута одржана jе завршница у Купу Србиjе за рукометаше, кошаркашице и одбоjкашице, а било jе и доста међународних мечева у одбоjци, кошарци и рукомету.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *