Плесом до Њуjорка

Од прошле године Данко живи и ради у савезноj америчкоj држави Конектикат недалеко од Њуjорка. Плесом се бави већ скоро две децениjе, а своjе прве плесне кораке научио jе у спортском центру Лазаревац у тада тек основаном плесном клубу “Колубара”. Члан jе плесног савеза Србиjе дуги низ година, а од недавно и Националног Плесног Савеза Америке. Учествовао jе на многоброjним великим светским турнирима широм света испред Међунароног плесног савеза професионалаца.

Последњих 5 година Данко се плесом бави професионално и до сада jе представљао три земље на међународним турнирима, где jе нанизао броjне успехе. Учествовао jе на светским и Европским првенствима у Немачкоj и Русиjи где се пласирао међу наjбоља 34 пара у целоj Европи. Поред Србиjе, на међународним турнирима представљао jе Грчку, а од скора и Америку.

Са претходном партнерком плесао jе две године. Заjедно су победили на свим квалификационим турнирима у нашоj земљи и две године за редом били финалисти државног првенсва и победници купа Београда у латиноамеричким плесовима.


Пут до Њуjорка ниjе био ни мало лаган, али велики труд и напор се на краjу увек исплате. Оваj млади и упоран Зеочанин говори неколико jезика, а иначе по образовању jе дипломирани грађевински инжењер. Члан jе jнжењерске Коморе Србиjе. Своjу плесну кариjеру планира да настави у Америци и да се уврсти у круг светски признатих плесача и кореографа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *