Победом над Звездом одбојкашице Желeзничара преузеле прво место

Захваљујући овој победи, „Жеља“ је на првом месту са 15 бодова, два више од „Звезде“, док „Јединство“ (СП) и „Визура“ имају по 11, али своје утакмице играју вечерас. У врло важном мечу „Железничар“ је показао да има искусну екипу састављену од одличних појединаца, тако да је зрелом и сигурном игром савладао млади и талентовани састав „Звезде“. Највише поена, а поготово оне преломне, остварила је Станимировић (17), док су Јовичић и Василева имале по 12, Гајић 7 и Кутлешић 5. Код Београђанки највише поена забележиле су Миленковић 14, Стијепић 10 и Тасић 7.

Највећа борба водила се у другом сету, када је „Железничар“ водио 16:10, али је Звезда направила серију од 7:1 и изједначила на 17:17. Од тог тренутка водила се невероватна борба за сваки поен, екипе су се смењивале у вођству, да би прву сет лопту искористила Аница Кутлешић директним поеном из сервиса. Утакмицу су гледали председник и генерални секретар Одбојкашког савеза Србије, Зоран Гајић и Иван Кнежевић.

Спартак је у Суботици савладао Срем са 3:0, а вечерас се састају Клек Србија шуме – Визура, ТЕНТ – Динамо и Партизан – Јединство. Одбојкашице „Железничара“ већ у уторак од 19 часова дочекују ТЕНТ у четвртфиналу Купа Србије, а у петак 24. новембра очекује их нови дерби у Суперлиги – меч са Визуром у Руми.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *