Изложба радова насталих „Руком пријатељства“

Свештеник Владимир Димитријевић је на отварању изложбе истакао да је циљ радионице да се Храм отвори према својим верницима.

„Поред једног великог пројуекта у који је укључена наша лазаревачка црквена општина, а то је пројекат „Земља живих“, заједница у којој се лече оболели од болести зависности, ево, и овај наш мали пројекат, али такође важан, део је активности које спроводи наша црквена општина“, рекао је он.

Драгана Томовић,  управница Дневног центра обратила се присутнима  и том приликом захвалила Црквеној општини Лазаревац и епархији шумадиској на одличној сарадњи .

 „Сам пројекат замишљен је да се укључи што већи број корисника са различитим степеном, подршком различитог пола и узраста по принципу добровољности, како би се упознали са православном вером.  Пројекат је обухватао еудкативне, ликовно- креативне као и музичке радионице са циљем да се стекну основна знања о појмовима наше вере, о понашању у цркви, о односу према свештеним лицима и слично“, рекла је она.

Пројкекат је обухватао и социјалну интеграцију, па су полазници ишли у обилазак манастира Боговађа, као и кроз друге излете и верске празнике, као што је изложба радова корисника Центра на празник Лазарева субота.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *