Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство

Наше младе рукиометаше, осим родбине и пријатеља, на пут су испратили и представници општине. Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић пожелео им је срећан пут и поручио да није битно да ле ће се са овог такмичења вратити са неком од награда, већ је важно да дају све од себе и да на прави начин презентују своју школу, свој град и своју земљу.

Професорка физичког васпитања, Ивана Бачанац, захвалила је ЕПС-у, ГО Лазаревац и Савезу спортова ГО Лазаревац који су омогућили да њен тим заслужено отпутује у Доху на Светско првенство у школском рукомету.

„Ово је друго учешће ученика ТШ „Колубара“ на неком Светском првенству“, рекао је директор школе Радослав Сретковић.

Он је истакао да су ученици ове школе као прваци државе постигли огроман успех, да је уверен да ће и на првенству које предстоји дати свој максимум и захвалио свима који су помогли да се одлазак у Катар реализује.

Светско првенство у Дохи одржаће се у периоду од 22. до 28. фебруара. На овом Светском првенству учествоваће око хиљаду такмичара из преко 40 различитих земаља. Екипа Србије на овом шампионату у првом делу такмичења по групама налази се у групи Б заједно са екипама из Хрватске, Француске, Ирана и Бугарске.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *