Лајковчани ускоро добијају затворени базен

Живковић је рекао да је изградња базена у Лајковцу последњих десетак година стално најављивана, као и да је чак два пута постављан и камен темељац. „Ми то у последње две године приводимо крају. Надам се да ће до краја маја овај објекат већ бити потпуно завршен“, рекао је он.

Председник лајовачке општине је истакао да су унутрашњи радови на базену у завршној фази. „После изолације која се поставља на унутрашњем делу базена, ради се и постављање керамике. Након тога, следи изградња трафо станице и котларнице која ће служити само за овај објекат. Имамо договор са РБ „Колубара“ да на име пресељења Малог Борка, део средстава од тога искористимо управо за изградњу трафо станице и котларнице. Ја се надам да ћемо до краја ове године овај објекат потпуно завршити, а да га почетком 2019. године пустимо у рад. Касније ћемо урадити и партер око самог базена, тако да ће Лајковчани добити дуго чекани базен“, рекао је он.

Осим изградње базена и отпочели су радови и на фазном уређењу корита реке Колубаре. „До краја 2020. године, ја се надам да ћемо комплет зтавршити и базен и уредити корито Колубаре“, рекао је Живковић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *