Лазаревачкој одбојци треба подршка

Са сестром је као талентована пионирка приступила Јединству из Ужица, екипи која је годинама била најбоља женска екипа у држави. Имала је прилику да ради са доста доказаних одбојкашиких стручњака.

“Много сам променила тренера и сада се присећам свих њих и од сваког желим да узмем по нешто. Дарко Закоч је био први квалитетни тренер који се доказао и у иностранству. У Лазаревцу је накада била два јака одбојкашка клуба, Колубара и Лазаревац, и оба дуго играли у Супер лиги, а по неколико пута излазили и на евросцену. Сада само Лазаревац има сениорски погон који се пре може рећи да је јуниорски и жао ми је што је одбојка у запећку“.

Шта треба урадити да се побољша стање у лазаревачкој одбојци?

„Мора се анимирати више фирми и људи који су кадри да помогну, јер Лазаревац има традицију одбојке. То је прави спорт за девојчице, многе су кренуле из нашег града, а сада са доста успеха играју у иностраним клубвима. Многе су захваљујући одбојци отишли на школовање у Америку. 

Шта ти је жеља?

„Наравно да за коју годину Лазаревац буде поново члан Супер лиге јер имамо доста квалитетних играчица у млађим селекцијама и ово је и мој апел свима који могу али и желе да помогну да се спаси посртање одбојке у нашем граду. Нису потребна велика средства, а ми ћемо се потрудити да већ наредне сезоне се нађемо у Првој Б лиги“,  речи су Сање Митровић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *