Никола Ристић потписао професионални уговор са БК „Greatest“

„После само пет месеци постојања боксерског клуба „Greatest” почели смо са спровођењем у дела свега оног што смо обећали на оснивачкој скупштини. Данас смо потписали уговор са сениорским боксером Николом Ристићем, коме је обезбеђена и стипендија клуба у висини од 20 хиљада динара на месечном нивоу“, рекао је Немања Столић, боксер и један од оснивача клуба.

„Желимо да се не овај начин сви нови такмичари мотивишу и да очекују да ће њихов таленат неко препознати, вредновати и наградити. Такође, желимо и да будемо пример осталим клубовима, не само боксерским, већ и другим, посебно клубовима индивидуалних спортова“, додао је Столић.

Као и сви амбициозни спортисти и Никола сања Олимпијске игре.

„Пријатељ нашег клуба Филип Хрговић испричао нам је анегдоту како им је након завршених Олимпијских игара у Лондону 2012. тренер у салу окачио заставу Бразила и рекао, ко мисли да може да се квалификује за Рио 2016. године да се потпише на заставу. Филип је то урадио и сан му се остварио. Недавно када је Никола Ристић победио на једном боксерском турниру послао је свом тренеру поруку која је гласила: “Тренеру, шта би са том заставом Јапана, има нас који желимо да се потпишемо?!”, испричао је Столић. 

Николу су цланови УО одбора изненадили и на потписивању уговора окачили заставу у сали на коју се Никола потписао и свима јасно рекао да је његов циљ ТОКИО 2020.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *