Интернационални кошаркашки турнир у Аранђеловцу

У Аранђеловцу од 14. до 17. фебруара биће одржан турнир у кошарци друге рунде групне фазе (Група А) за дечаке до 15 година Централно-европске конференције под покровитељством European Youth Basketball League. 

Домаћин овог турнира је Next Step Academy из Италије чији је председник Немања Живановић, пореклом из Аранђеловца. Учесници турнира су Next Step Academy (Италија), Inter (Словачка), Oxygen Orange1 (Италија), Sokol Prazsky (Чешка), Hensfort Przemysl (Пољска), Szolnoki Sportcentrum (Мађарска), Debreceni Kosarlabda Akademia (Мађарска), Leone Ajdovščina (Словенија) i KTP Kotka (Финска), а почасни учесник (ван конкуренције) је КК Шумадија из Аранђеловца. За тим Next Step Аcademy наступају два момка из Аранђеловца и један из Лајковца, а тренер који води екипу је Лазаревчанин Новица Живановић. 

Турнир је непрофитабилног карактера, а циљ је да се популаризује кошарка у општини и околном региону и да се деца врате у хале.

European Youth Basketball League (EYBL) је највеће европско клупско такмичење за млађе категорије, једино такво признато од стране FIBA. EYBL је основан у априлу 1998. године и у првој сезони је бројао свега шест клубова из три земље (Русија, Литванија и Летонија). Ове године лига броји преко 180 клубова из 30 европских земља и такмичења у 5 узрасних категорија, подељених у две конференције.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *