Нова правила паркирања – паук стиже за три минута

Једно време је за возаче који су уплаћивали паркинг карту телефоном стизало обавештење када паркинг треба да истекне, али је од скоро МТС ту опцију укинуо ЈПКП „Лазаревац“.

Паркирање у првој зони у Лазаревцу ограничено је на три сата. Управник РЈ Паркинг сервиса ЈПКП „Лазаревац“ Радомир Раковић је рекао: „Уколико у истој зони неко жели да остане дуже од три сата, мора паркинг да напусти на сат времена, па после може опет да се врати“. Када се паркирате, имате десет минута да одлучите да ли остајете на том месту или не, а када карта истекне, чак и ако је прошао минут или два, толеранција више не постоји.

Снег који је падао протеклих дана такође је отежавао паркирање возила. „Секретаријат за саобраћај када чисти улице снег помера ван коловозне траке, на тротоар. Тротоар чисти Јавно комунално предузеће уколико је његова ширина већа од 1,60 м, а уколико је мања онда то раде станари зграда или власници пословних простора. Међутим, сав посао на крају спадне на комуналце. Када су кола прекривена снегом и када не могу да изађу са паркинг простора, ми не вршимо контролу наплате паркирања“, објашњава Раковић.

Паркинг преко пута „Макси“ маркета ускоро ће бити затворен. Та површина привремено је дата на коришћење ЈПКП „Лазаревац“, тако да није ни могла да се преуреди, а недаво је продата новом инвеститору.

По новом закону, уколико је возило непрописно паркирано, паук сервис више не мора да чека 15 минута да би могао да га уклони. Чим возач напусти возило, оно се сматра паркираним, а после три минута добија се налог за уклањање возила, када паук прилази и одвози возило на депо у улици Димитрија Туцовића.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *