Фантастична одбојка и победа „Железничара“

Виђена је сјајна одбојка у фантастичном амбијенту и узбудљивом двочасовном мечу, у којем су се екипе смењивале у вођству. Обреновчанке су поразом изгубиле трку за прво место лигашког дела првенства. Железничар је стигао до девете победе, рекордних 26 бодова и новог учешћа у европским такмичењима. Да ли ће у плеј-оф ући са петог или шестог места зависиће од суботњег меча НИС Спартак-МД Зрењанин. Зрењанин је тренутно шестопласирани, са бодом мање од Железничара.

Први сет лако су добиле Обреновчанке, у другом водиле до 18:21, а онда је велики преокретом након неколико одличних сервиса Митровићеве Жеља изједначио. Трећи сет су одбојкашице Николе Јерковића одиграле сјајно и повеле са 2:1. У четвртом сету ТЕНТ се вратио у меч, захваљујући појачаној одбрани и грешкама домаћих одбојкашица, тако да је јаком игром зауставио Лајковчанке на 16 поена. Права драма уследила је у тајбреку. Водио је Железничар, ТЕНТ је ипак дошао до 13:11, а онда су ношене публиком сјајне домаће одбојкашице везале четири поена и победиле са 15:13.

Јована Јовичић, најбоља одбојкашица Суперлиге у фебруару, у овој утакмици је теже долазила до поена него обично (ипак 14). Али, зато су одличан посао одрадиле Андрић (18 поена), Ракић (14), Мартиновић, Лазаревић, комплетна прва постава која је провела два сата на паркету, уз повремене алтернације које су допринеле успеху.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *