Одржан девети по реду летњи камп диjаспоре

На кампу jе учестволао стотинак дечака узраста од 8 до 17 година коjи живе широм света – у САД, Русиjи, Францускоj, Немачкоj, Аустриjи, Данскоj и jталиjи – скоро из свих земаља осим са подручjа Африке и Азиjе.

Програм кампа jе заснован на принципима рада омладинске школе ФС Србиjе.

Програми су jединствени, засновани на наjсавремениjим методама учења и стицања фудбалске вештине, прилагођени специфичности поjединих узрасних категориjа, као и захтевима модерне фудбалске технике и модела савремене игре.

Директор кампа Александар Караџић jе рекао да су циљеви кампа проналажење талената међу децом српског порекла коjе живе у иностранству, коjе стручњаци ФСС немаjу прилике да посматраjу.

“Полазници коjи се буду доказали добиjаjу прилику да буду позвани на селективни камп националне селекциjе одговараjућег узраста. Свако дете коjе jе боравило у кампу улази у базу података и његов напредак се прати у наредном периоду. jмаjући у виду недовољно добру повезаност припадника нашег народа коjи живи у иностранству са матичном земљом, оваj камп има и функциjу повезивања диjаспоре са своjом матицом.”, каже Александар Караџић.

Процењуjе се да ван Србиjе живи преко 4 милиона Срба. Главни тренер кампа jе Жељко Димитрић, а уз њега су радили и Васа Орловић, Миљан Весић и Стефан Кучеровић, као и jедна дама Даниjела Благоjевић, за коjу jе планирано да постане одговорна за формирање женске селекциjе.

Полазнике кампа jе посебно обрадовао долазак Вељка Пауновића селектора jуниора коjи су недавно постали светски прваци. На кампу су била и два талентована играча из Лазаревца Лука Сабов и Александар jвковић коjи су по оценама присутних фудбалских стручњака били наjбољи учесници кампа и коjима се предвиђа успешна играчка кариjера.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *