Експресни рад одборника скупштине ГО Лазаревац

Дали су сагласност на први ребаланс програма пословања Јавног предузећа за комуналну привреду и усвоjили одлуке о оснивању Комуналног предузећа и ЈП Топлификациjа. Усвоjили су и одлуку о утврђивању висине накнаде председницима и члановима Управног и Надзорбног одбора Центра за културу Лазаревац.

За Комунално предузеће укупно ће бити повећана средства за 105 500 000 динара, за изградњу канализационе мреже у улицама 1300 каплара и Проте Чеде. Оснивачки акти Комуналног и Топлификациjе су промењени  због законских одредби о jавним набавкама.

Председницима Управног и Надзорног одбора Центра за културу руковођење сваком седницом биће плаћено по 2.500 динара, а члановима за присуство по 2.000 динара.

Седница jе заказана на захтев Општинског већа. То jе елиминисало могућност предлагања нових тачака дневног реда, што су чинили одборници опозициjе – предлагаали су више десетина нових тачака, коjе у наjвећем броjу случаjева нису бивале прихваћене, али jе трошено и по више сати ефективног времена заседања.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *