Апел да се током тропских дана умерено троши вода

“На свим бунарима смо повећали на максимум оток коjи могу да даjу у овом тренутку. Очекивали смо овакве временске прилике, спремили смо се за њих. Само да не буде хавариjа на далеководима и да пумпа не прегори. Надамо се да ће све бити у реду.”

Крстовић апелуjе на све потрошаче да рационално и штедљиво троше воду и додаjе да jе броj интервентних искључења у односу на претходну недељу смањен. “Молим све суграђане да се придржаваjу ових препорука, jер ако буду морале да крену рестрикциjе, онда настаjу силни проблеми, као што jе на пример, пуцање цеви, па би рестрикциjа коjа би траjала пет-шест сати, могла да се продужи на 10.”

По топлом времену и за одлагање смећа постоjе посебне препоруке. “Само нека одговорниjе одлажу отпад. Мора се све убацити  у контеjнер. Наше екипе су нон стоп на терену и скупљаjу смеће, али не могу све да постигну. Мораћемо изгледа да предузмемо неке радикалниjе мере код приjављивања и кажњавања. Када су овако тропске температуре, смеће по улици ствара jош веће проблеме него иначе.”, каже Крстовић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *