ЗАПОСЛЕНj ПРЕКО УСЛУГА КОНАЧНО ПОСТАЈУ РАДНjЦj КОЛУБАРЕ

Директор РБ „Колубара“ Милорад Грчић обjавио jе  да ће свих 1399 радника „Колубара Услуга“ ангажованих у производњи у Рударском басену „Колубара“ у наредних наjвише десет дана потписати Уговоре и постати радници „Колубаре“.

“jмам част да изjавим да  1399 радника коjи раде у производњи, коjи су битни и незаобилазни за реализациjу производње лигнита у РБ „Колубара“ од овог момента крећу у потписивање Уговора са Колубаром, односно са ЕПС-ом. Желим да се захвалим тим људима коjи су годинама радили у наjтежим условима, што си издржали све да би одржали стаблност Колубаре, ЕПС-а и енергетског система Србиjе и посебно да има се захвалим што нису пали на лажи оних групациjа у Лазаревцу и у Србиjи коjи не мисле добро ни Лазаревчанима ни Колубари, ни ЕПС-у ни своjоj земљи“, рекао jе директор Грчић.

Председник синдиката Миодраг Ранковић изразио jе изузетно задовољство приjемом радника коjи су, како jе рекао, носиоци посла и на њима ће „Колубара“ остати у будућности. Он jе рекао да су представници синдиката све време инсистирали на томе да се вишегодишњи тежак рад младих људи коjи су окосница производње у Колубари коначно награди на прави начин и захвалио се свима њима што су издржали и у наjтежим условима остали на своjим радним местима.

Овим обраћањем, директор и председник синдиката Колубаре, ставили су тачке на вишемесечне спекулациjе о томе да ли ће приjема радника ангажованих преко Услуга уопште и бити, уз обjашњење да су маjске поплаве утицале на то да се мало одужи време за читав оваj процес, али обећање jе испуњено.

На питање какав jе став РБ „Колубара“ према обjављеноj приватизациjи ћерки фирми, директор Грчић jе одговорио да су „та предузећа издвоjена и да „Колубара“ нема ништа са тим“.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *