ЗА ГРЕЈНУ СЕЗОНУ СВЕ СПРЕМНО

Греjна сезона у Лазаревцу званично ће почети 15. октоба, већ се приступило пуњењу система, а из Јавног предузећа „Топлификациjа“ апелуjу на грађане да сада обрате пажњу на сопствене греjне инсталациjе.

Становници делова града у коjима jе претходних година било проблема са греjањем, ову зиму могу сечекати мирно, jер у Топлификациjи кажу да су сви проблеми отклоњени и санирани и да се очекуjе греjна сезона „без проблема“. Промене цена сигурно неће бити бар до 1. jануара.

Директор ЈП „Топлификациjа“ Вукашин Јањевић напоменуо jе да jе отпочела и провера базе података, тj. провера квадратуре и то у склопу припрема са прелазак на систем обрачуна топлотне енергиjе према утрошку, одноно према калориметру.

„Очекуjем сарадњу грађана у том смислу. Мислим да треба и њима да буде jасно да jе то у њиховом интересу. jако jе одложена примена обрачуна потрошње топлотне енергиjе према утрошку за следећу сезону, ми смо у обавези  да вршимо припреме за то“, рекао jе Јањевић и jош jедном напоменуо да ова промена ниjе било чиjа воља, већ jедноставно законска обевеза коjа се не може избећи.

„Ја бих молио потрошаче да се одазову апелу, а већина jе већ и добила обавештења. Углавном се ради о обjектима становања колективног тиоа, тj. зградама, где када буде почела примена овог начина обрачуна, ми ћемо испостављати фактуру према утрошеноj количини топлотне енергиjе. Како ће се поделити на станаре, зависи од њих самих. Једноставно они коjи нису у наплати неће плаћати топлотну енергиjу, за њих ће плаћати они коjи су су систему, односно коjи су су наплати. jнтерес jе свих да наша база података да буде ажурна“, обjаснио jе Јањевић.

Он jе напоменуо да jе лазаревачка цена греjања формирана на наjнижем нивоу у Србиjи.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *