У Вреоцима почели радови на деоници пруге Ресник – Ваљево

На железничкој станици у Вреоцима 15. јуна  званично су почели радови на реконструкцији и модернизацији деонице Ресник – Ваљево, на прузи Београд – Бар.

Ово је прва озбиљна реконструкција барске пруге након пуне 4 деценије, а радове које изводи руска компанија „РЖД интернешнал“ и већи број српских фирми, финансирани су  из руског кредита за модернизацију српских железница.

Уговор за модернизацију 77,6 километара деонице Ресник- Ваљево  на барској прузи, „Инфраструктура железнице Србије„ и „РЖД интернешнал“ потписали су 10. децембра  прошле године, а вредност радова је 80 милиона долара. 

Почетак радова на железничкој станиици у Вреоцима свечано је отворила Министарка грађевине , саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михаиловић.

„Данас је веома важан дан  када говоримо, не само о реконструкцији пруге где се уствари налазимо, већ је данас дан када смо потписали анекс за изградњу још једног колосека на деоници пруге Београд – Будимпешта, односно, на деоници Стара Пазова – Нови Сад.

Када говоримо о овој деоници, траса до Вреооца биће готова наредне године,  а од Вреоца до  Ваљева у новембру, децембру 2017. године.

Михајловић је нагласила да се сада од Ресника до Ваљева возом путује и до два сата и 20 минута , док ће након радова то путовање бити скраћено на 70 до 75 минута.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *