Најављена улагања Фондације „Новак Ђоковић“

Председник општине Бојан Синђелић изразио је своје задовољство досадашњим улагањима града у лазаревачку општину и наду да ће такав вид сарадње бити настављен и у будућности.

Лазаревац има изузетан значај за Секретаријат за заштиту животне средине, пре свега због проблема са којима се суочава, рекао је Градски секретар за заштиту животне средине Горан Триван.

– Бићемо у прилици да обиђемо неке од пројеката које смо финансирали и које финансирамо, да видимо докле је то стигло и шта су заправо проблеми, али и да најпре поразговарамо о томе шта ћемо даље радити.

У исто време желим да позовем општинсско руководство да подрже рад невладиних организација које се баве животном средином, јер не постоји ни једна локална самоуправа која посао из ове области може да обави сама, рекао је Триван.

Граски парк, фекални колектор, јавне зелене површине, фекалне станице…. само су неки од пројеката које финансира град Београд на територији ГО Лазарревац.  У њих је уложено 133 милиона динара.

Он је такође истакао да ће градска влада и у будуће финансирати пројекте у Лазаревцу, и да сходно томе руководство ГО Лазаревац направи планове за наредну годину.

– Биће ту још пројеката које ће наше колеге из општине  предложити. Желим да кажем и да смо са фондацијом Новак Ђоковић одлучили да уредимо једну зелену површину и то на локацији иза постојећег Центра за дневни смештај деце и омладине ометене у развоју.

Ми ћемо као Секретаријат уложити 3 милиона динара, док ће фондација простор опремити реквизитима и сигуран сам да ће те бити у прилици да Новака видите у Лазаревцу када посао буде завршен истакао је Триван.

Триван је  након састанка, са својим домаћинима обишао Градски парк и простор иза Центра за дневни смештај омладине ометене у развоју који ће бити урећен средствима Фондације Новак Ђоковић и Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *