ТЕНДЕР ЗА jСПУМПАВАЊЕ ВОДЕ jЗ КОПА ТАМНАВА ПРj КРАЈУ

„Огромним ентузиjазмом запослених и организациjом руководства производња у РБ „Колубара“ коjа jе половином маjа месеца услед поплава износила нула тона, већ у истог месеца jе успостављена. Кренули смо са десет хиљада тона дневно, подизали смо са поља Д и поља Б до четрдесет пет хиљада тона тона, прошле недеље смо успоставили производњу на копу Велики Црљени за додатних двадесет хиљада тона дневно и да смо сада дошли на неких 75% максималне производње коjу Колубара даjе и коjа jе нашим термоелектранама неопходна“, обjаснио jе министар Александар Антић приликом обиласка полављеног тамнавског копа РБ „Колобара“.

RB Kolubara Antic, Obradovic, Grcic

Да би се успоставила стопроцентна производња неопходно jе активирати коп Тамнава Западно поље, где jе већ са четири пумпе почело испумпавање воде, а ниво воде у односу на маj месец спуштен jе за неколико метара. Антић jе нагласио да jе међународни тендер за испумпавање воде у завршноj фази.

Директор ЕПС-а Алксандар Обрадовић jе нагласио да jе електроенергетски систем Србиjе стабилан и да ће тако и остати. „Не планирамо никакве рестрикциjе и разрађуjемо све сценариjе у сарадњи са ЕУ да у зимски период уђемо спремни“.

Директор РБ „Колубара“ Милорад Грчић jе додао да jе у Колубари све спремно за испумпавање Тамнаве.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *