Смењена четири директора у ЕПС-у

После анализе догађаја који су довели до застоја рада блокова у ТЕНТ-у у ноћи између суботе и недеље, Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије”, донео је одлуку о смени одговорних у ланцу производње угља и електричне енергије.

Због пропуста у раду биће смењени Дејан Јевтић, извршни директор за производњу угља, Милан Мишковић, директор производње угља у РБ „Колубара”, Саво Безмаревић, извршни директор за производњу енергије и Горан Лукић, директор производње енергије у огранку ТЕНТ, наводи се у саопштењу ЕПС-а.

До сада је утврђено да је до проблема дошло на више нивоа, у „Колубари” је у вагоне утоварен угаљ лошијег квалитета који се током транспорта натопио влажним снегом и замрзнуо. Такав угаљ није смео да буде употребљен у блоковима термоелектрана. Ове грешке довеле су до застоја у раду блокова и грејања Обреновца.

Милорад Грчић истиче да је одговорност за рад целог система на њему, као директору „Електропривреде Србије”, али и да непосредни руководиоци морају да сносе одговорност за недопустиве грешке у раду. Због свих неразјашњених околности које су изазвале застој у систему, „Електропривреда Србије” затражиће помоћ у даљој истрази од МУП-а и безбедносних служби, како не би дошло до евентуалних нових пропуста или намерних грешака у раду.

Грчић се захвалио  свим радницима који даноноћно раде на исправљању ових пропуста и подизању производње, наведено је у саопштењу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *