Бенд „Rulja Inc.“ представио прву песму са новог албума

Лазаревачки рокенрол бенд „Rulja Inc.“ објавио је спот за песму „Знам“, којим најављује свој први албум „Ништа скривено“. Младалачка енергија и добри рифови које стварају вокал и гитариста Иван Симић, гитариста Марко Милутиновић, басиста Вук Стојановић и бубњар Дејан Аночић, обећавају да ће и остатак албума бити вредан сваке пажње.

Песма „Знам“ премијерно је приказана 10. децембра на „YouTube“ каналу компаније „Multimedia Music“. Како је она настала?

Иван Симић: Бас риф који отвара песму, уједно и њен главни музички мотив, идеја је басисте Вука Стојановића. Иако је он замислио овај риф у неком другом контексту, на моје дуго и мукотрпно инсистирање, почели смо да радимо на песми као „Rulja Inc.“ и крајњи резултат је, по нашем мишљењу, изузетан. Ово је песма која је последња настала у периоду припреме песама за албум и уједно је најбрже комплетирана. На њој су подједнако радили сви чланови бенда, како на аранжману, тако и на писању текста. За ову песму се слободно може рећи да је отелотворење звука, става и филозофије бенда.

О чему се у песми „Знам“ говори?

Иван Симић: Песма „Знам“ је урлик човека који се налази у фази живота када се мири са чињеницом да ће цео живот провести на танкој линији између самоће и припадања отуђеном друштву којег не жели бити део, а решен је да пронађе начин како да такав живот учини прихватљивијим. Он је свестан чињенице да је град у којем живи, људи којима је окружен, па и он сам у овако организованом свету само оруђе, роба са кратким роком трајања, производ са некад лепшом, а некад ружнијом амбалажом, али свакако јако кратким роком трајања. Човеку који тражи мир и смисао у самом себи не преостаје ништа друго него да прихвати самоћу од које стрепи, али не губећи наду да ће својим урликом привући себи сличне. Он је будала у очима других и такав ће бити док је жив, јер неке ствари не може да прихвати, иако се својски труди, али што се више труди, све више бежи од себе, што га вуче у несигурност и губитак идентитета.

Како је протекло снимање спота?

Иван Симић: Искрен да будем, финална верзија спота уопште није била планирана да испадне на овај начин на који је испала. Првобитна идеја је била знатно другачија, а сцене снимане у комбију су требале бити само пропратна прича оригиналној радњи по првобитном сценарију. Међутим, у једном тренутку смо схватили да песма као што је „Знам“ ипак захтева минималистички и сировији приступ, тако да смо у договору са продуцентом и сниматељем Миланом Савићем Декстером дошли на идеју да се читава радња спота дешава унутар комбија. На тај начин је више дошла до изражаја та напетост, беспомоћност, бес и агонија о којој песма говори.

Сви смо се заиста и осећали као заробљеници тих шест-седам сати колико смо провели у комбију док је снимање трајало, мокри, уморни и изубијани од рикошетирања због толико дуге вожње. Али, све у свему, то је било једно фантастично искуство, које бисмо волели да можемо да понављамо на сваких пар месеци. Овом приликом бих се захвалио нашем продуценту Милану Савићу Деxтеру, који је направио изузетан спот и показао да је изузетан мајстор свог заната. Свим људима који се одлуче да раде нешто слично, топло препоручујем сарадњу са њим. Захвалио бих се и нашим другарима Владану Белаћевићу, Урошу Петровићу и Николи Ђорђевићу који су много помогли ово снимање спота у сваком смислу и нашли нам се као подршка по ко зна који пут.

Какви су први коментари људи који вас прате?

Иван Симић: Људи су апсолутно одушевљени овим што смо урадили. За сада нисмо наишли ни на један коментар у којем се некоме нису свидели ни песма, ни спот. Било је случајева где се људима једна од те две ствари свидела више, а друга мање, али свеукупни утисак је изузетан! Надамо се да ће и остале песме са албума проћи барем приближно као „Знам“. Ми смо дали све од себе, били искрени, отворени и спремни на све варијанте које уследе. Свесни смо да је ово било само наше до тренутка док није објављено, сад је свачије и ничије, како коме…

Када ће албум бити доступан јавности?

Иван Симић: Ми се надамо одговору издавачке куће, да ће албум бити постављен на званични канал „Multimedia Music“ у наредних пар дана. Осим ту, моћи ће да се нађе и на свим осталим релевантним стриминг сервисима. Што се тиче физичког издања, тј. CD-а, ми смо већ припремили комплетан омот албума, па ћемо договорити са издавачком кућом и штампање дискова, када се за то створе услови, надамо се ускоро. Тако да, за сада само стриминг платформе, али уосталом ту се музика у данашње време искључиво и слуша, тако да ће свакако доћи до великог броја слушалаца.

Имате ли заказаних наступа у наредном периоду?

Иван Симић: Што се тиче неких конкретно заказаних наступа, тренутно их нема, али су нам се многа врата отворила у овом изузетно кратком периоду од кад је изашао спот за песму „Знам“, тако да верујемо да ћемо се врло ускоро попети бину, где нам и јесте место. Такође, ситуација са овим вирусом не олакшава живот уопште, већ нас држи на чекању у недоглед. Немогуће је планирати неке ствари толико унапред, поготово када сте бенд као што је „Rulja Inc.“, али како је другима, тако је и нама, на неке ствари не можемо да утичемо, нажалост. Оно што нам највише фали је то што ми у нашем родном граду немамо/не можемо нигде да свирамо, јер једноставно не постоје места, иако је Лазаревац увек био велики град рокенрола. Надамо се да ће се и сада издигнути као безброј пута до сада и помоћи како нашем бенду, тако и осталим талентованим и вредним људима нашег града, а верујте ми, има их прегршт.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *