Ситуациjа у Услугама под знаком питања

 

ДjРЕКТОР ЈЕВТjЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ

У предузећу Колубара Услуге 8. априла jе одржана конференциjа за медиjе на коjоj jе директор овог предузећа Драган Јевтић саопштио jавности да подноси оставку. До краjа априла, односно до закључња овог броjа новина, нови директор Колубара Услуга ниjе именован, нити се званично и jавно говори о томе ко ће то бити.

Јевтић jе на конференциjи рекао да jе већ пре око два месеца хтео да напусти место директора Услуга, и то из приватних разлога, али jе од стране људи из СНС-а и директора РБ „Колубара“ Милорада Грчића замољен да остане jош неко време како би заjедно покушали да предузеће ставе на ноге.

Он jе нагласио да су успели да ураде три значаjне ставри што се односи, према његовим наводима, на добиjање стакленика са свим пратећим обjектима на бесплатно коришћење, обезбеђивање позаjмице са роком враћања до 2016. године, као и на направљен договор да се у наредним годинама прошири обим ангажовања Колубара Услуга у ЕПС-у.

„Сматрам да сам своjу моралну обавезу испунио и користим прилику да наjавим своj одлазак на друго радно место. Захваљуjем се свим запосленима у Колубара Услугама и онима коjи су ме подржавали и онима коjи нису“, рекао jе Јевтић.

Конференциjи jе присуствовао и директор Колубаре Милорад Грчић, а конференциjа jе окончана без додатних питања новинара. Да ли jе Јевтић подлегао притисцима коjи су на њега вршени већ извесно време или му се заиста указала прилика за боље радно место, односно са каквом ће се судбином Услуге суочити у нареном периоду, с обзиром да jе у току и процес приватизациjе, показаће време.

СjНДjКАТ: ВЕЋjНА РАДНjЧКjХ ЗАХТЕВА jСПУЊЕНА

На конференциjи за медиjе одржаноj 14. априла, Јован Ненадић, председник Већинског репрезентативног синдиката Колубара Услуга, изразио jе задовољство током преговора коjи су траjали 20 дана, као и чињеницом да jе, према његовим речима, већина радничких захтева испуњена.

Представници радних група коjи су учествовали у преговорима, 15. априла вратили су се на радна места. По речима Ненадића, ситуациjа jе решена позитивно за раднике Услуга. Он jе такође рекао, да што се тиче захтева, треба jош да се испалте сва заостала примања, и да се наставе редовне испалте.

ПОНОВО ПРОТЕСТ РАДНjКА УСЛУГА

Око 70 радника Колубара Услуга, 28. априла, окупило се на раскрсници и блокирало саобраћаj у улици Краља Петра код полициjске станице у Лазаревцу. Као разлог окупљања, радници су навели кашњење зарада, односно три примања. Скуп jе како су сами радници рекли, спонтано организован, а нико од представника синдиката, нити радне групе коjа jе водила преговоре са пословодством, ниjе био присутан.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *