Директор Колубара услуга Драган Јевтић поднео оставку

У предузећу Колубара Услуге данас jе одржана конференциjа за медиjе на коjоj jе директор овог предузећа Драган Јевтић саопштио jавности да подноси оставку. Овом приликом jе наjављено и да ће сутра запослени у Услугама примити плату.

„Ову конференциjу за штампу сазвали смо после дуже паузе због актуелних проблема коjи у Услугама траjу већ одређени период. Многи су покушавали да ту ситуациjу да искористе и да изврше манипулациjу како са радницима Услуга, тако и са грађанима општине Лазаревац“, рекао jе Јевтић у уводу свог излагања.

Он jе нагалсио да jе већ пре око два месеца хтео да напусти место директора Услуга, и то из приватних разлога.

„Од стране људи из СНС-а, странке коjоj припадам и директора РБ „Колубара“ Милорада Грчића замољен сам да останем jош неко време како би заjедно покушали да предузеће ставимо на ноге“, рекао jе Јевтић и нагласио да су успели да ураде три значаjне ставри што се односи, према његовим наводима, на добиjање стакленика са свим пратећим обjектима на бесплатно коришћење, обезбеђивање позаjмице са роком враћања до 2016. године, као и на направљен договор да се у наредним годинама прошири обим ангажовања Колубара Услуга у ЕПС-у.

„Сматрам да сам своjу моралну обавезу испунио и користим прилику да наjавим своj одлазак на друго радно место. Захваљуjем се свим запосленима у Колубара Услугама и онима коjи су ме подржавали и онима коjи нису“, рекао jе Јевтић.

Конференциjи jе присуствовао и директор Колубаре Милорад Грчић, а конференциjа jе окончана без додатних питања новинара. Да ли jе Јевтић подлегао притисцима коjи су на њега вршени већ извесно време или му се заиста указала прилика за боље радно место, односно са каквом ће се судбином Услуге суочити у нареном периоду, с обзиром да jе у току и процес приватизациjе, показаће време. Још увек ниjе саопштена званична информациаj о томе ко ће наследити Јевтића на месту директора.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *