Попиjена прва чаша воде са чесме у Врбовну

Почетком године Град jе приступио проjекту повезивања Степоjевца и Врбовна са водоводом коjи пролази поред jбарске магистрале. Током обиласка радова Весић jе изразио задовољство што су на водоводну мрежу прикључени многи мештани Врбовна али и обjекат подручног одељења ОШ „Вук Караџић“ Степоjевац.

„Прикључили смо дом, школу и већ jеданаест кућа, ау плану jе jош пет. На терену раде консатнтно четири екипе Београдског водовода и канализациjе, а план jе да се ове године уради jош осам до десет килметара. Овде ће се радити водовод све док последња кућа не буде прикључена“, рекао jе Весић.

Заменик председника ГО Лазаревац Боjан Стевић захвалиом се Весићу и његовим сарадницима на уложеним средствима за водоснабдевање овог дела Лазаревца али и Београда.

„Првобитно jе било замишљено да општина Лазаревац финансира овеj проjекат са 50%, али сходно ситуациjи да jе у претходним годинама ниjе било довољно повратних средстава из Града Београда за приградске општине, а захваљуjући разумевању челника Града, сада jе велики део средстава враћен општини Лазаревац. Таj новац jе уложен у изградњу водоводне мреже, путне инфраструктуре, а то jе само почетак развоjа општине Лазаревац какав jе требао да буде и у претходним годинама. Што се тиче Врбовна, изузетна ми jе част и задовољство да могу да присуствуjем испиjању прве чаше воде из београдског водовода и фабрике Макиш“, рекао еj Стевић.

Директор ЈКП “Београдски водовод и канализациjа” Светозар Веселиновић изjавио jе да ће социjално угрожени мештани Степоjевца и Врбовна моћи да рачунаjу на олакшице приликом плаћања прикључка на водоводну мрежу.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *