Почела изградња канализационе мреже у Великим Црљенима

Ово је иначе део пројекта Града Београда у оквиру кога ће свака кућа на територији града у наредних десет година добити канализацију.

– Ови људи су захваљујући упорности ГО Лазаревац и заменика председника општине Бојана Стевића на ред дошли раније, док ће неки морати да сачекају годину, две или више, рекао је Весић. Ми ћемо, као Град Београд извојити скоро милијарду евра за овај посао. 700 милиона за канализацију и 300 милиона за фабрике за прераду отпадних вода и то је нешто што је цивилизацијски корак и нешто што град напросто мора да има, истакао је он.

Весић је овом приликом најавио да ће Град Београд у наредном периоду изаћи са пројектом уређења путева на територији Београда. Пројекат ће трајати десет година и подразумева реконструкцју свих путева који су како је истакао, у катастрофалном стању. Он је такође подсетио и на изградњу индустријске зоне у Великим Црљенима, која ће имати око 200 хектара и која ће привући инвеститоре у ГО Лазаревац.

– У овој општини је као нигде у Србији изражен проблем незапослености код жена и на овај начин отвориће се нова радна места и за њих.

Град ће наставити са уређењем свих своијх делова па тако и у реконструкцију улице Станислав Сремчевић Црни, за коју ће бити опредељено 75 милиона динара, истакао је члан  Градског Већа Стево Таталовић.

За улицу Душан Петровић Шане биће издвојено 26 милиона, док ће укупна улагања у путну инфраструктуру Лазаревца бити  56 милиона динара, рекао је он.

– Данас смо сведоци  да испуњавамо обећање дато пре две године на овом месту, а које се односило на побољшање услова живота у МЗ Велики Црљени, рекао је заменик председника општине Лазаревац Бојан Стевић.

– Лазаревац напокон добија статус онакав какав треба да има. Што се тиче путне инфраструктуре,  радови у улици Станислав Сремчевић Црни почеће за седам до десет дана, где ће прво ЈП Топлификација да уради топлификацциону мрежу након чега ће конзорцијум фирми Девикс и Колубара Грађевинар започети радове на реконструкцији.

До 1. јуна имамо за путну инфраструктуру, без поменуте улице и улице Душан Петровић Шане, од Града Београда опредељено 50 милиона динара .

– Што се тиче канализационе мреже ми у сараадњи са Београдским водоводом и канализацијом вршимо снимање терена за целокупан прстен канализационе мреже на ширем подручју Лазаревца, односно месне зааједнице које се настављају на центар града, а све у циљу да добијемо што већи број прикључака и да будуће постројење за пречишћавање отпадних вода, које је такође ушло у план Града Београда има већи број корисника, рекао је Стевић.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *