Пуштена у рад фонтана у главној улици

Фонтана је пројeктована преко ЈП Дирекција, а за њу је опредељено нешто мање од 4 милиона динара. Реч је о модерној фонтани са посебним светлосним ефектима. У централном делу налази се кугла од модерног мермера, а са стране се налазе водоскоци.

Директор лазаревачке дирекције Станко Јовчић, овом приликом најавио је наставак радова на поплочавању Карађорђеве улице, као и постављање још једне фонтане испред зграде суда и споменика кнезу Лазару.

Председник општине Лазаревац Драган Алимпијевић, подсетио је да су од времена када је он био директор ЈПКП Лазаревац у рад пуштене три фонтане и да је ово четврта.

„Фонтане су нешто што граду даје леп изглед и посебну свежину. Душебрижници не треба да брину што главна улица није још увек завршена, важно је да ће у скорије време бити завршена. Ових дана смо добили сагласност Београда да би могли да поставимо споменик“, каже Алимпијевић.

„У првим данима формирања Скупштине мора се донети одлука  да урадимо споменик.  Улица ће вероватно бити завршена до краја године и мени је пре свега драго што иза ове коалиције остаје ова, лепо уређена улица, која  је можда лепша и од Кнез Михаилове“, закључио је он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *