Отворен шалтер за предузетнике у Лазаревцу

Такође, потписан је и споразум о пословно-техничкој сарадњи између Привредне коморе Београда и општине Лазаревац.

Потписивању споразума у општини Лазаревац, којим су створени услови за отварање шалтера, присуствовали су председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић, председник општине Лазаревац Бојан Синђелић, заменик секретара Секретаријата за привреду Града Београда Маја Бајагић и секретар Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије Бранислава Симанић.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић изјавио је да је отварање шалтера за предузетнике одавно био циљ и да је веома срећан што је општина Лазаревац приступила потписивању споразума са Привредном комором Београда.”Отварањем шалтера учинили смо нешто веома важно за наше привреднике и за наше грађане. Циљ нам је да пре свега млади људи са територије општине Лазаревац могу да се информишу како да покрену сопствени бизнис”, рекао је Синђелић.

Синђелић је изјавио да отварањем шалтера предузетници са територије ГО Лазаревац више неће морати да путују 70 километара до Београда како би обавили неки посао.  „Сада могу на једном месту, за кратко време, да добију потребне информације, одговоре и да на шалтеру у згради општине службеник одради посао за њих. На тај начин лазаревачки предузетници ће штедети и време и новац, а млади људи са територије општине Лазаревац могу да се информишу како да покрену сопствени бизнис“,  нагласио је председник Синђелић.

Шалтер за предузетнике пружаће помоћ у примени релевантних законских и пореских прописа и процедура, информисаће предузетнике о постојећим кредитним линијама и програмима помоћи, пружаће информације и помагати предузетницима у припреми пословних планова, статистичких и финансијских анализа, анализи тржишта, приватизацији.

Пружаће помоћ у идентификацији тржишних могућности у Србији и ван ње, информисаће предузетнике о увозним и извозним процедурама, захтевима ЕУ и других тржишта, царинским стопама, квотама.

 

Такође, пружаће информације о одговарајућим обукама и курсевима за старт-уп предузећа, помагаће у идентификацији и процени пословних идеја, на основу резултата истраживања тржишта, пружаће информација и помагати приликом регистрације предузећа, у смислу избора најприкладнијег законског облика, припреме захтева за регистрацију, итд.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *