И лазаревачка библиотека на Сајму књига

Представљене су књиге које су штампане поводом стогодишњице Колубарске битке (генерал Живко Павловић – “Колубарска и Церска битка”), затим књиге које су последњих година награђиване Златним Гашиним пером на Фестивалу хумора за децу (књиге Тоде Николетића, Велимира Ралевића, и Алека Маријана).

Осим тога, представљени су и путописи завичајног аутора професора Чеде Живановића, затим Водич за младе кроз систем Марка Мијушковића и две књиге везане за библиотекарство – “Култура читања” и “Тинејџери као најзахтевнији корисници”.  

Овај штанд посетио је и председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић који је том приликом рекао да је изузетно задовољан што лазаревачка библиотека по први пут представља своју издавачку делатност на престижном Сајму књига, а да је то један од показатељ да Лазаревац није само рударски град већ и град културе.

„Градска општина Лазаревац ће и у наредном периоду наставити да помаже, у складу са својим могућностима, све активности из области културе“, нагласио је председник Синђелић.                                                            

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *