Неизвесна судбина Колубара Услуга

Одласком 1400 радника из предузећа „Колубара Услуге“ у Рударски басен „Колубара“, у У слугама jе остало око 2000 запослених, и jош око 235 ангажованих у РБ „Колубара“ коjи нису прешли. Директор Услуга Драган Јевтић каже да услова за приjем нових радника у ово предузеће има, али да тренутно не постоjе неопходне дозволе.

„Према Уговору коjи имамо са „Колубаром“ могли би да примимо jош 250 радника, али то не зависи од нас, већ од више чинилаца. Први jе да постоjи воља „Колубаре“ да те људе пребаци код нас или да их прими, за шта jе потребна и сагласност од Комисиjе Владе Републике Србиjе, а иста та сагласност потребна jе и нама. Ми смо таj захтев Комисиjи већ послали, без обзира на то када ће приjем да буде“, каже он.

Када ће приjем бити, за месец дана, пар месеци, или дуже према речима директора Јевтића, jош увек нико не зна.

Када jе реч о приватизациjи, Јевтић сматра да предузећу „Колубара Услуге“ ниjе место у Агенциjи за приватизациjу где се налази jош од 2005. године, jер како каже, Услуге су перспективна фирма коjа послуjе позитивно и редовно измируjе све обавезе према држави.

„Наша мана и оно што треба мењати jесте да се ми 98% ослањамо на „Колубару“, jер шта ће бити за две године, када „Колубара“ буде претрпела промене. Онда ће се смањити тржиште и можда не буде било места за 700 портира већ за 200 и слично… Како те људе упослити? Ја сам изнео неке идеjе и тражио сам помоћ од Владе и Министарства и они су рекли да ће помоћи, jер не треба гледати само на кратке стазе како фирму приватизовати, већ шта радити и после приватизациjе“, обjашњава Јевтић.

jначе, на списку Агенциjе за приватизациjу, међу 502 предузећа чиjа ће судбина бити решена до краjа следеће године, налазе се и  „Колубара Услуге“, „Колубара Угоститељство“ „Колубара Грађевинар“ и „Колубара Универзал“ као и ЈП Радио Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *