Мештани Степоjевца и Врбовна добиjаjу градску воду

Грађани ће за прикључак за воду морати да издвоjе 69.000 динара на 12 месечних рата, а социjално угрожени моћи ће да даjу новац на 24 месечне рате.

Потписивању уговора присуствовали су и градски менаџер Горан Весић, као и заменик председника ГО Лазаревац Боjан Стевић.

Према речима Весића Град Београд jе до сада уложио 266 милиона динара за довођење градске воде до Лазаревца.

“То jе подразумевало реконструкциjу црпне станице у Железнику, изградњу базена у Липовици и реконтрукциjу базена у Вису. Такође град Београд уложио jе 72 милиона динара за повезивање базена у Липовици са базеном у Вранићу и за изградњу примарне мреже и хидротехничких обjеката”, навео jе Весић.

Такође jе додао да jе градска општина Лазаревац уложила 42 милиона динара за повезивање базена у Вранићу са Степоjевцем. Весић jе нагласио да jе град Београд том изградњом довео воду до насеља Лесковац и до самог Степоjевца.

“На захтев градске градске општине Лазаревац сада смо припремили другу фазу. Уложићемо око 70 милиона динара за изградњу примарне мреже као и недостаjућих хидротехничких обjеката како би грађани Степоjевца и Врбовна били прикључени на воду”, рекао jе Весић.

Како jе рекао, Град Београд на таj начин показуjе да има добру сарадњу са градском општином Лазаревац.

“Ово jе jедан од проjеката коjи нам jе општина Лазаревац навела као приоритет. Када смо разговарали са руководством те општине тражили смо да нам наведу неколико важних проjеката за грађане и ово jе jедан од тих проjеката, а поред тога ту jе и изградња породилишта у Лазаревцу”, рекао jе Весић.

Он jе изразио задовољство што jе град Београд данас остварио сан становника Степоjевца и Врбовна коjи толико децениjа чекаjу воду, и што су се надлежни обавезали да испоштуjу рокове.

Весић jе нагласио да Београд има веома квалитетну воду, а да jе Макиш 2 jедна од наjмодерниjих фабрика.

Заменик предсеника ГО Лазаревац Боjан Стевић  jе нагласио да ће радови почети за седам дана, а траjаће годину дана.

Боjан Стевић се овом приликом захвалио  граду Београду и ЈКП Београдски водовод на опредељеним средствима за решавање “вишедецениjског проблеме становника Степоjевца и Врбовна.

Ми смо у договору са “Београдским водоводом и канализациjом” радили прелиминарно испитивање колико грађана месне заjеднице Степоjевац жели да се прикљуци на водоводу мрежу и око 800 домаћинстава jе дало позитиван одговор, рекао jе Стевић.

Потписивање уговора ће бити сваког уторка и петка у месноj заjедници Врбовно, а четвртком и суботом у Степоjевцу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *