Министар културе посето Модерну галериjу

Осим тога, министар jе имао прилике да присуствуjе и радионици коjу води ваjар Душан Раjшић, а у коjу су укључена деца из Дневног центра за децу са посебним потребама, као и малишани из вртича и основних лазаревачких школа, коjи заjедно праве различита уметничка дела, кроз дружење и комуникациjу, развиjаjући своjу креативност.

Видно задовољан посетом, непосредан у комуникациjи пре свега са децом, а и не криjући одушевљење оним што jе имао прилике да види у Лазаревцу, министар Тасовац jе истако да места као што jе Модерна галериjа мораjу опстати и наставити да живе.

„Ја сматрам да jе jедан од приоритета да ова галериjа остане оно што jесте, да jош више напредуjе и да скренемо пажњу што ширем кругу људи. Ово jе jако близу Београда, заиста треба доћи, видети и осетити ову атмосферу“, рекао jе Тасовац и нагласио да ће се заложити да галериjа остане у том простору.

МjНjСТАР ОДУШЕВЉЕН МjЛОШЕВjМ РАДОМ

Милош Живковић, корисник Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоjу, кроз радионице и сарадњу са Душаном Раjшићем, развио jе своj индивидуални уметнички рад и до сада своjе слике представио на четири самосталне изложбе. Одушевљење уметничким духом и непосредношћу у комуникациjи младог Милоша, показао jе и министар културе Милан Тасовац, коjи Модерну галериjу ниjе желео напустити пре него што одабере и купи jедну Милошеву слику.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *