Грчић и Глишић пустили у рад нову трафостаницу „Чучуге“ (ВИДЕО)

На територији општине Уб изграђене су две трафостанце – високонапонска трафостаница 110/35 kV „Уб“ у индустријској зони и трафостаница 35/10 kV „Чучуге“ коју су данас пустили у рад Милорад Грчић, в.д. директора „Електропривреде Србије“ и Дарко Глишић, председник општине Уб.

У трафостанице уложено је око 4,5 милиона евра, урађено је око 84 километра нисконапонске мреже, а у ове крајеве у протекле четири године уложено је око милијарду динара.

„Инсталирана снага нове трафостанице у Чучугама је осам мегаволт-ампера и из ње је изведено пет 10 kV извода за околна насеља. То ће повећати поузданост напајања и омогућити прикључење нових корисника. Појачавамо и стабилизујемо сигурност напајања за све потребе житеља 20 околних села. То је веома важно јер грађани више неће имати проблема у напајању, што је посебно битно за пољопривреду и прераду. Наш циљ је да свако домаћинство има стабилно снабдевање“, рекао је Грчић.

Држави Србији и руководству ЕПС-а захвалио се и Дарко Глишић, који је рекао да очекује да друга трафостаница почне са радом до краја године. Он је додао да је раније било проблема у снабдевању електричном енергијом у читавом овом сплету села, али да су дочекали тај дан када могу рећи да су проблеми решени.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *