Демографски параметри у Лазаревцу бољи од просека у Србији

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић посетила је данас општину Лазаревац. Након састанка са општинским руководством, министарка је обишла Спомен костурницу Храма Светог Великомученика Димитрија и Модерну галерију Центра за културу Лазаревац.

“Уверила сам се да У Лазаревц вреди и даље улагати, јер кораци којима сте кренули су изузетно добри и треба ићи напред”, рекла је Ђукић Дејановић и осврнула се на демографске параметре који су, по њеним речима, у Лазаревцу бољи од републичког просека.

“У Србији се просечно на 1000 становника роди девет беба, а нажалост умре 14 особа. Лазаревац има боље параметре, роди се 10 беба, а умре 12 особа. Просечна старост у Лазаревцу је 41,5 година, док је у Београду и остатку Србије просечна старост преко 43 године”, рекла је министарка.

Она је истакла да је потребно да миграциони салдо буде бољи, односно да треба утицати на то да што више људи остаје у Лазаревцу. 

“Због тога је важна инвестиција у водоснабдевање, што је у оквиру нашег националног плана усвојено као један од битних задатака, као и инвестиције у зравство и образовање”, рекла је министарка Ђукић Дејановић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *