Разговор са родитељима као значајан део рада са децом

Комуникација родитеља са тренером, подједнако је важна као комуникација са разредним старешином.  Деца, ако редовно тренирају, са тренером проведу преко 30 часова месечно, самим тим тренер има велики утицај на њихов психо-физички развој, због тога родитељи морају знати: ” где? , са ким ? и на који начин ? ” њихово дете проводи одређено време сваког дана.

Такође, јако је важно да деца имају подршку својих родитеља за бављење одабраног спорта, тако ће ефекат тренинга бити много већи.  

Борилачки спортови код својих чланова подижу ниво самопоуздања, формирају јак карактер, и од њих изграђују чврсте и стабилне личности, међутим исто тако, тренирањем борилачких спортова без константног усмеравања можемо очекивати и развијање лоших карактерних особина, посебно код оних најмлађих полазника, као и код деце у пубертету. Због свега наведеног у тексту боксерски клуб Грејтест одлучио је да у своје редовне активности уврсти и “родитељске састанке”, како би тренери и руководиоци клуба заједно са родитељима лакше долазили до заједничког циља, формирању деце у “сутра” здраве, зреле и квалитетне личности. 

На првом родитељском састанку одржаном  у просторијама боксерског клуба Грејтест у петак 1. јуна родитељима су се обратили председник Дејан Станојевић као и први тренер Немања Столић, а присуствовало је око 20 родитеља. Родитељски ће у будућности постати и обавезан за све родитеље или старатеље чија деца тренирају у овом клубу, а млађа су од 18 година.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *