ШЕСТ НАГРАДА ЗА ЧЛАНИЦЕ ЛИТЕРАРНЕ СЕКЦИЈЕ „РАЗИГРАНО ПЕРО”

Литерарна секција ОШ „Миле Дубљевић” из Лајковца којом руководи мср Лидија Марић Јовановић ниже успех за успехом. У последњих месец дана пет чланица Литерарне „Разиграно перо” награђено је или похваљено на шест литерарних конкурса.  

Сања Јеленић, ученица VΙΙΙ разреда, по други пут ове године је награђена за своју поезију. За песму „Волим га” освојила је 3. награду на ΙΙΙ међународном литерарном конкурсу „Златни лептир” који је у част Десанки Максимовић организовао Дечји културни центар Београд.

Ипак, ово није једина похвала за поезију лајковачке младе песникиње. Сањина песма „Она и он” похваљена је на
V међународном пјесничком конкурсу за дјецу „Краљевство белих рада” који организује Међународно удружење стваралаца „Стихом говорим” из Бјелог Поља у Црној Гори и биће објављена у зборнику фестивала.

Нина Јуришић, ученица V разреда, победила је на V републичком литерарном конкурсу који организују Друштво учитеља Тополе и народна библиотека „Радоје Домановић” из Тополе. Нина је освојила прву награду у конкуренцији ученика 5. и 6. разреда основне школе са песмом „Још се сећам своје учитељице”.

Милица Марковић, ученица V разреда, међу више од хиљаду литерарних радова са песмом „Шта је љубав?” освојила
је 3. место на ΧVΙΙ међународном ликовно – литерарном конкурсу „Врт детињства” који организује Народна библиотека „Стеван Сремац” из Ниша.

На VΙΙΙ међународном фестивалу поезије младих песника „Машта и снови” који организује Центар за културу „Сирмиумарт” из Сремске Митровице похваљене су и објављене у Зборнику „Машта и снови” песме ученица V разреда Нине Максимовић и Тамаре Ранковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *