Престижна међународна награда за Јелену Цвијетић и „Пост квартет“

На 15. Међународном фестивалу монодраме „Албамоно”, који је одржан у албанском граду Корча, представа Пулс театра из Лазаревца „Пост квартет“, проглашена је за најбољу представу фестивала, а глумица овог позоришта, Јелена Цвијетић за најбољу глумицу фестивала.

На овом престижном међународном фестивалу, осим представе лазаревачког позоришта, учествовале су и представе из Украјине, Словачке, Пољске, Израела, Филаделфије и Албаније.

Представа „Пост квартет“ урађена је по мотивима Квартета Хајнера Милера, по тексту Ведрана Вучића, Милана Мађарева, а у режији Милана Мађарева. У представи играју Јелена Цвијетић, Маја Софронијевић и Ивана Недељковић. Композитор и извођач музике је Ведран Вучић, кореографију је урадила Ирина Митровић, док костим потписује Соња Которчевић.

Ова награда је само још једна потврда озбиљног и квалитетног рада Првог приградског позоришта – Пулс театар Лазаревац.

Реч редитеља:

„Представа Пост квартет се хронолошки догађа после краја драме Квартет Хајнера Милера, када Жена (Мертеј) остаје сама. У жељи да сазна зашто је тако немоћна, Жена рекреира својим телом емоције, искуства и ситуације, које су је довеле у (не)познати простор. Она је у функцији, али и у сукобу са Духом простора који час подстиче, а час надгледа целокупну сценску игру. Музика која се изводи уживо на сцени помаже Жени да се припреми за прелаз у нови Живот. Публика на основу сценских слика, ствара свој театар у глави”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *