СПС Лајковац – Саопштење за јавност

Проблем водоснабдевања општине Лајковац датира од 2011. године па чак и раније.

Међу потписницима штетног споразума по грађане општине Лајковац из 2011. године, нема челних људи, а ни чланова ОО СПС Лајковац, а да ли их има у редовима тренутне владајуће коалиције у Лајковцу, питање је за актуелну локалну власт.

На 9. седници СО Лајковац, и сам директор ЈП „Градска чистоћа“ Лајковац је упозоравао да уколико у току децембра месеца, лазаревачком комуналном предузећу не буде уплаћено вишемилионско дуговање, грађани општине Лајковац ће крајем године остати без воде. Шта је предузето по том питању и када? Да ли су морали грађани Лајковца, првенствено они који живе у вишим пределима, да буду без воде 4-5 дана? Да ли сте одлуком коју сте донели трајно решили проблем или ће се Дом здравља, ПУ „Лептирић“, ОШ „Миле Дубљевић“, СШ „17. септембар“, Хала спортова  и бројни грађани, већ у фебруару 2017. године, поново наћи у истом проблему?

Подсећамо, да су одборници коалиције СПС-ЈС још пре неколико месеци, на седницама Скупштине, упозоравали да ћемо имати проблема са водоснабдевањем из простог разлога што се велика количина новца, која је опредељена за побољшање водоводне инфраструктуре, не троши планираном динамиком.

Сваки директор било ког општинског јавног предузећа извештаје о раду и планове за наредни период подноси свом општинском руководству и Скупштини општине на чијој територији се то јавно предузеће налази, а не општинском одбору СПС Лајковац.

ОО СПС Лајковац, као што знате, није део владајуће коалиције и нема утицаја на договоре између представника локалних власти у Лајковцу и Лазаревцу.

Од представника највиших функционера локалне власти смо у претходном периоду могли чути да имају одличну сарадњу са челним људима ГО Лазаревац и да се на међуопштинским састанцима увек долазило до решења по питању водоснабдевања, које је прихватљиво за грађане општине Лајковац. Зашто се то решење није спровело у дело? Или је заправо све што је договорено спроведено у дело и да су грађани општине Лајковац задовољни договореним и спроведеним?

ОО СПС Лајковац ниједном својом одлуком НИКАДА неће довести грађане општине Лајковац у ситуацију да немају основне услове за живот и одржавање личне хигијене.

ОО СПС Лајковац ће увек бити уз своје грађане и, онога тренутка када будемо у ситуацији да можемо да доносимо важне одлуке за грађане наше општине, биће одређени јасни приоритети и најпре ће се радити на њиховом остварењу. А онога тренутка, када сви грађани општине Лајковац не буду имали проблема са основним животним потребама, радићемо на реализацији пројеката који нам нису неопходни, али који могу унапредити живот локалне заједнице.

 

ОО СПС Лајковац

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *