Избеглице коначно добиле кров над главом

Изградња две зграде у улици Бранка Радичевића у насељу Трећа месна, са 48 стамбених јединица, од којих је 38 намењено за избегличке породице, а десет за локално социјално угрожено становништво, финансирана је средствима кредита Банке за развој Савета Европе у оквиру пројекта „Трајна интеграција избеглица у Републици Србији путем кредитне линије Банке за развој савета Европе“. Пројектом је предвиђено да се средства користе за финансирање изградње стамбених јединица за 80 одсто избегличких и бивших избегличких домаћинстава и 20 одсто стамбених јединица за локално угрожено становништво општина/градова где се пројекат спроводи. Радове на објекту извела је Грађевинска дирекција Србије д.о.о. на земљишту које је Град Београд уступио Републици Србији.

Истог дана за четири избегличке породице из БиХ и Хрватске свечано су уручена решења и кључеви за четири монтажне куће на територији Лазаревца. Средства за набавку кућа и инфраструктурне радове су обезбеђена из буџета Републике Србије, а вредност појединачне куће је око 15.000 евра у динарској противвредности.

Кључеве и решења су свечано уручили  комесар за изеглице и миграције републике Србије, Владимир Цуцић и председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *