Питање лазаревачке Дирекције ипак решено

Демантујући недавну изјаву заменика председника општине Лајковац Ненада Џајевића, да су радници лазаревачке Дирекције добили отказе, председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић је рекао:

„Ниједан радник ЈП „Дирекција“ није добио отказ и мислим да то не треба да буде предмет интересовања господина Џајевића. Он треба да води рачуна о својој општини а не о општини Лазаревац. Те дезинформације унеле су немире међу запослене у нашем јавном преддузећу и не знам са којим циљем и којом намером је то изјавио“.

„Оно што одговорно тврдим је да ћемо ми на седници Скупштине највероватније усвојити одлуку која се тиче оснивања новог предузећа Дирекције, с тим што ће то ново предузеће бити реорганизовано и нико од радника неће бити отпуштен. Одређен број ће бити распоређеен по другим предузећима, чиме показујемо да смо социјално одговорна политичка власт, а оно што је најважније, добићемо још једно предузеће које ће се бавити проблемима комуналне инфраструктуре на територији наше општине и оперативно предузеће које ће свакако доносити добит“, каже Синђелић.

„Мислим да ћемо се у наредним данима договворити око менаџмента тог новог предузећа и готово сам убеђен да ће то ново предузеће које буде основано бити за понос свих грађана Лазаревца. Наше ЈПКП не послује позитивно, али то је проблем који је наслеђен и датира од пре нееколико година. У наредној години и овде ћемо ући у процес реструктуирања и тиме решити нагомилане проблеме. Оно што још желим да демантујем јесте изјава поменутог Џајевића, да предузеће Дирекција, тиме што, како је он изјавио, нема решен статус, условило нефункционисање нашег комуналног предузећа, што свакако није тачно“, истиче Синђелић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *