Руководство општине Лајковац у обиласку градилишта

Основна школа у Ратковцу, чија доградња увелико траје, је била прво одредиште. Апострофирајући да су радови на модерној фискултурној сали у овој школи завршени, као и мокри чворови у оба дела овог објекта, заменик председника општине Лајковац Андрија Живковић је истакао да је укупна вредност радова 8 милиона динара, да су сва средства издвојена из општинског буџета и да је извођач радова фирма Грађевинар са Уба.

„У наредном периоду предстоји нам партерно уређење око школе. Пројектним задатком предвиђено је да то буде једно игралиште кошаркашких димензија, као и стазе, и ивичњаци, тако да ће овај део Лајковца добити један од савременијих школских објеката”, додао је Живковић.

Председник општине Лајковац Живорад Бојичић је изразио своје задовољство динамиком, али и квалитетом радова.

„Имајући у виду временске услове, ми смо задовољни. Пре само месец дана имали смо ванредну ситуацију у целој држави због велике количине падавина, што нам је омело израду канализације у два дела Лајковца. Један део се ради у Непричави, а други у Јабучју, и тамо је било проблема због високог нивоа подземних вода, али су зато радови у унутар ратковачке основне школе могли да се одвијају несметано“, рекао је Бојичић.

Председник и заменик председника општине Лајковац су, након ратковачке основне школе, обишли радове на стадиону ФК Задругар где је, након што је завршена разводна мрежа, започета изградња трибина.

“Изградњом трибина на стадиону лајковачког зонаша Задругара, сви грађани Лајковца ће добити још један спортски понос. А завршетком радова на тениским теренима, затим терена са вештачком травом и атлетском стазом, као и изградњом базена до краја године, цео тај комплекс ће добити нови изглед и биће препознатљив спортско-рекреативни део нашег града“,  закључио је заменик председника општине Лајковац, Андрија Живковић.

Треће градилиште које су челници лајковачке општине у среду обишли налази се на гробљу у Рубрибрези, а у питању је изградња капеле. Укупна вредност ових радова је 2.400.000 динара, извођач радова је фирма Грађевинар КОП из Непричаве, а за претходних неколико дана изливен је темељ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *