РАДjКАЛj ПОКРЕНУЛj ПЕТjЦjЈУ ЗА ПРОМЕНУ СТАТУСА ЛАЗАРЕВЦА

Општински одбор Српске радикалне странке Лазаревац издао jе саопштење за jавност у коме наjоштриjе осуђуjе новонастале промене по питању односа надлежности Града Београда и градске општине Лазаревац.

SRS Lazarevac

Као наjновиjи пример централизациjе надлежноти од стране власти у Београду, у саопштењу се наводи  интеграциjа библиотеке „Димитриjе Туцовић“ у Лазаревцу у систем библиотека коjе су подређене библиотеци Града Београда. Радикали подсећаjу на предизборна обећања СНС j СПС о враћању надлежности ГО Лазаревац, и наводе да су бирачи у Лазаревцу преварени.

„Надлежности ГО Лазаревац се све више смањуjу, а све више средстава из Лазаревца се одлива у републички буџет. Општински одбор СРС jе покренуо инициjативу да Лазаревац добиjе статус локалне самоуправе и позива све суграђане коjима jе Лазаревац у срцу да подрже инициjативу“, наводи се између осталог у саопштењу.

У циљу подршке инициjативи, грађани петициjу могу потписати у суботу 6. септембра од 10 до 14 часова у просториjама ОО СРС Лазаревац, Краља Петра бр3.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *