НОВА ШКОЛА У БАРОШЕВЦУ ЗАВРШЕНА ПОСЛЕ 16 ГОДjНА

На своjе прве ђаке, нова школа у Барошевцу чекала jе више од 16 година, и коначно 1. септембра 2014. дочекала да се и у њеним клупама нађу насмеjана лица барошевачких основаца. jзградња нове школе „Милорад Лабудовић Лабуд“ започета jе 1998. године, а поводом отварања приређена jе свечана приредба у просториjама нове школе, уjедно и као добродошлица ђацима првацима.

Сjаjну представу приредили су ученици и наставно особље школе, а свечаности су присуствовали осим ученика и наставника и наставници у пензиjи, родитељи, представници месне заjеднице итд.

Школа jе у потпуности инвестициjа Рударског басена „Колубара“, а инициjатор изградње била jе месна заjедица Барошевац. Секретариjат за образовање града Београда, ове године одобрио jе милион динара за опремање, а према речима директорке Љиљане jлић, да би се све просториjе опремиле недостаjу бар jош два милиона динара, тако да ће део ученика ипак остати и у староj школи.

„Оваj први септембар ћемо заиста дуго памтити. Коначно, после шеснаест година ушли смо у jедан нов, модеран функционалан и леп обjекат, а данас jе jош лепши када су у њему ђаци“, рекла jе директорка Љиљана jлић.

Основну школу у Барошевцу похађа 136 ученика, а ове године уписано jе 12 првака у матичноj школи и 10 у издвоjеним одељењима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *