Лајковац подиже кредит да исплати ЈПКП Лазаревац

“Сви смо свесни тежине ситуације у којој смо се нашли због проблема са водоснабдевањем. Већ трећи дан, скоро ¾ становника наше општине, који су корисници система водоснабдевања из непричавског водовода, немају воду. Морам да истакнем да смо на све начине покушали да решимо проблем и једино што смо у овом тренутку могли да урадимо је да донесемо одлуку о подизању краткорочног кредита и да та средства, у најкраћем року, пребацимо лазаревачком комуналном предузећу, да би нам пустили воду.

Данас је било одређених некоректности од стране појединих одборника опозиције, који су на сваки начин покушали да опструишу доношење такве одлуке. Сличну ситуацију и покушаје опструкције смо имали и пре отприлике месец дана, када смо донели одлуку о гашењу ЈП “Дирекција за уређење и изградњу”. На основу закона о јавним предузећима из марта ове године, све дирекције у Србији су морале бити угашене, тако да смо ми предузели одређене кораке.

Имамо ситуацију у суседној општини, тачније у Лазаревцу, где није спроведена одлука о гашењу дирекције и видимо у какву су ситуацију сада дошли.Чињеница је да сада у Лазаревцу дирекција не постоји, да је 58 радника остало без посла, да општинска управа није преузела права и обавезе и да не може да врши плаћања извођачима радова и, самим тим, све стоји. И то је један од основних разлога, зашто је њихово комунално предузеће у колапсу.

Ипак, морам да истакнем и коректност одборника ДСС-а, као и одборника Давидовића јер, иако су одборници опозиције, они данас нису манипулисали са информацијама, које се тичу проблема са водоснабдевањем”, закључио је Џајевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *