Одржана 21. седница Скупштине ГО Лазаревац уз прекид који су изазвали Заветници (ВИДЕО Пруга ТВ)

21. седница Скупштине ГО Лазаревац, на којој је било 12 тачака дневног реда, одржана је данас. На самом почетку седнице одборници су за новог члана општинског Већа  изабрали Сашу Радовановића, дипломираног менаџера.

Осим тога усвојени су програми и планови лазаревачких јавних прдузећа и Туристичке организације. 

Директор ЈП “Топлификација” Вукашин Јањевић рекао је да је ово предузеће претходну годину завршило са губитком, пре свега јер пет година нису мењане цене, а у међувремену је дошло до поскупљења свих ресурса. Ова година почела је са поскупљењем грејања, а што се тиче топлификационе мреже, није било већих проблема ове грејне сетоне.

Раднике  ЈПКП Лазаревац очекује повећање плата у овој години, а предузеће заједно са ГО Лазаревац ради на финансијској консолидацији и отплаћивању дугова.

Дирекција за изградњу пословала је позитивно, по речима директора Мила Ранковића, најпре захваљујући куповини механизације, а очекују да ће у 2023. добити додатне послове.

Седницу Скупштине прекинули су одборници Српске Странке Заветници заједно са подршком из Београда, који су желели да упуте критике овом скупштинском сазиву због необележавања годишњице НАТО бомбардовања минутом ћутања, те је дошло и до инцидента и вербалних сукоба са представницима локалне власти. 

Након што су Заветници напустили скупштинску салу, заседање је уобичајено настављено.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *